200 catequistes de tot Mallorca participen de la jornada d’inici de curs al Seminari Nou

Es va fer una reflexió del que aporta l’exhortació apostòlica “Amoris Laetitia” als catequistes d’avui.

Un any més els catequistes de tot Mallorca s’han trobat al Seminari Nou per començar el curs. Enguany també hi han participat els acompanyants dels prematrimonials, ja que aquesta vegada la jornada ha estat organitzada conjuntament per la delegació de catequesi i la delegació de família i vida. En total hi han participat 200 persones, que han gaudit d’una jornada de formació entorn a l’exhortació apostòlica “Amoris Laetitia” del Papa Francesc, sobre l’amor en família.

Un matrimoni de Bilbao, Francico Albala i Antonia Caro, col·laboradors del bisbe Mario Iceta a la Delegació de Pastoral i Familiar de la diòcesi de Bilbao, han introduït l’exhortació apostòlica a través de la seva pròpia experiència. A través de diversos materials audiovisuals han explicat com l’entorn social ha canviat molt en els darrers temps, potser sense que ens hàgim adonat, i que en aquest “món líquid” en què ja no hi ha certeses inqüestionables cal que els catequistes es ressituïn i utilitzin noves formes per poder arribar als infants, joves i famílies d’avui. La proposta és l’amor a l’altre com a forma de relació, tal i com ens convida l’exhortació apostòlica, cosa que suposa escoltar-lo, posar-nos en el seu lloc i no jutjar-lo. Una tasca per a la qual no hi ha fórmules però que es pot resumir en un concepte “acompanyar”, que ha de substituir a la pretensió de “dirigir”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després d’aquesta conferència marc, els catequistes varen participar d’un dels dos tallers que s’hi oferiren. El matrimoni Albala-Caro varen explicar algunes propostes pràctiques per a acompanyants de pares i catequesi pre-matrimonial. I d’altra banda, Maria Feliu i Malén Rigo, membres de l’equip de la delegació de catequesi, es centraren en com acollir als pares i mares en la catequesi d’infants, concretant aquesta acollida en alguns gestos com la mirada, una abraçada i fins i tot la pregària per a algun membre de la família que estigui passant alguna dificultat o es trobi malalt.

La jornada va concloure amb una pregària conjunta a la capella del seminari, moment en el qual es va anunciar també la data de la jornada d’enviament. Serà el proper dia 2 de desembre, també al Seminari Nou, i estarà presidida pel bisbe de Mallorca Mons. Sebastià Taltavull, qui encomanarà a tots els catequistes la tasca d’anunciar l’Evangeli.