Més de 600 persones participen de la trobada de Catequesi de Família a la parròquia de Corpus Christi de Palma

 La Parròquia de Corpus Christi de Palma ha acollit aquest diumenge 13 de març la trobada de la Catequesi de família. És una jornada anual en la qual les famílies que participen en aquesta modalitat de catequesi de tot Mallorca tenen l’oportunitat de compartir un dia plegats per continuar avançant en el seu procés de maduració de fe. Enguany hi han participat més de 600 persones entre pares, infants i catequistes.

Catequesi de família i diaris 175.JPG

Per als pares i mares s’han proposat dos testimonis. Els de primer any de catequesi han participat d’un taller amb Juanjo Fernández, que ha exposat la seva experiència de pregària en família, amb els seus fills. Fernández és autor del mètode de la “Pregària de la porta”, una breu oració que elaborava diàriament adaptada a l’edat dels seus infants i que penjava a la porta per resar tots junts abans de sortir de casa. També els ha mostrat altres formes de pregària com algunes cançons per beneir la taula o oracions dedicades a altres persones de la família i amics. Per la seva part, els pares i mares de segon any han comptat amb l’ajut de Mn Teodor Suau, que els ha parlat de la importància de l’Eucaristia, el legat que Jesucrist va deixar als seus amics perquè també ells tenguessin vida eterna. Mentrestant els infants han pogut participar de una gincama molt especial, perquè enguany estava dedicada a Ramon Llull.

Catequesi de família i diaris 188.JPG

Pares i fills s’han tornat a trobar a l’interior de l’església de Corpus Christi per participar junts de la celebració de l’eucaristia, que ha presidit el Bisbe, Xavier Salinas. La jornada ha acabat amb un dinar de germanor al pati del col·legi i l’actuació del Joglar Pau, que ha explicat als infants alguns detalls més de la vida de Ramon Llull i del seu seguiment a Jesucrist.

Catequesi de família i diaris 150.JPG

La modalitat de la “Catequesi de família” és de cada vegada més estesa a la diòcesi de Mallorca. Es tracta d’una catequesi molt diferent a la que es realitza tradicionalment. En aquesta opció hi participen tant els pares i mares com els nins i nines que han de rebre la comunió. Acompanyats d’un grup de catequistes específics per als pares i uns altres per als infants, cadascun d’ells duu a terme un camí personal de maduresa en la fe. L’objectiu és ajudar a les famílies a què puguin viure l’experiència cristiana tant dins les seves pròpies llars com dins les comunitats cristianes que tenguin més properes.