Aplec de l’Esperit 2018

Benvolguts/des acompanyants i responsables d’adolescents i joves,

Com ja us vàrem anunciar abans de Nadal, els dies 19 i 20 de maig d’aquest any 2018 se celebrarà a Tortosa la XII edició de l’Aplec de l’Esperit.

Seran dos dies intensos on els adolescents i joves de les diòcesis de Catalunya, Mallorca i Andorra tindran l’oportunitat de conviure, pregar i celebrar de forma festiva la Pentecosta: la vinguda de l’Esperit Sant.

Sota el lema “CRIST ÉS LA VIDA”, la trobada tindrà com a protagonista el riu, icona de la vida nova que ens dona Jesús, mentre que la ciutat de Tortosa i el delta de l’Ebre seran els escenaris d’aquest Aplec convocat pels bisbes. Activitats, xerrades, concerts, moments per a la pregària, algunes sorpreses i moltes estones per compartir la fe ajudaran els nostres adolescents i joves a renovar el seu desig de seguir el Mestre impulsats per la força, sempre nova i sorprenent, de l’Esperit.

Tots aquells que, d’una o altra manera, acompanyam adolescents i joves en el seu itinerari de fe, constatam sovint la necessitat que tenen de fer grup, de fer camí en companyia d’altres joves com ells. En aquest sentit, participar a l’Aplec pot esdevenir una gran oportunitat per a descobrir que no estan sols i que, avui més que mai, val la pena ser jove i cristià.

Per tot això, la Delegació del Laïcat de la nostra Diòcesi, juntament amb el Secretariat Interdiocesà de Joves de Catalunya i Balears (SIJ), vol animar-vos a convidar de forma molt especial els adolescents i joves de les vostres parròquies, escoles, congregacions, moviments i grups a participar en aquest esdeveniment.

A continuació vos detallam la informació bàsica de l’Aplec:

  • Dates:
    • 19 i 20 de maig de 2018
  • Participants:
    • Adolescents i Joves entre 14 i 24 anys.Els joves menors de 18 anys necessiten autorització paterna.
  • Preu:
    • 30 €: Aquest és el preu de la inscripció i participació a l’Aplec. Inclou les menjades (del dinar de dia 19 al dinar de dia 20) i allotjament senzill (sac de dormir i estoreta) a col·legis, pavellons, etc. Cal tenir en compte que a aquest preu nosaltres hi hem d’afegir el cost del bitllet d’avió Palma-Barcelona-Palma. Per aquest motiu calculam que el preu total màxim per persona (inscripció Aplec+avió+assegurança) no superarà els 120 €, sempre que el grup no sigui inferior a 25 persones.
  • Termini d’inscripció:
    • Fins a l’11 de maig
      • Per aquelles persones que s’inscriguin posteriorment a aquesta data el preu d’inscripció serà de 35€ (+ avió).
    • Com s’ha de fer la inscripció:
      • Tot i que és possible inscriure’s entrant a la pàgina web de l’Aplec, en el nostre cas la inscripció es farà únicament per mitjà de la Delegació del Laïcat del Bisbat de Mallorca. Per això, cal enviar un mail a l’adreça següent: laicat@bisbatdemallorca.com indicant:

– Nom i cognoms de l’adolescent o jove.

– Data de naixement.

– Telèfon de contacte.

– Parròquia / Escola / Grup / Moviment.

– Si pateix alguna intolerància alimentària.

  • Adjuntar a aquest mail el justificant de pagament de la inscripció (30 €).

Les persones majors de 24 anys únicament es poden inscriure si venen com a responsables (catequistes, acompanyants…), d’un grup.

  • Pagament:
    • Els 30 € que costa la participació a l’Aplec s’han d’ingressar al número de compte de Caixabank: ES90 2100 0011 8502 0164 6572, fent constar el nom de la persona que fa la inscripció i com a concepte: INSCRIPCIÓ APLEC.

Una vegada feta la transferència, cal enviar el justificant de pagament al mail: laicat@bisbatdemallorca.com juntament amb les dades abans esmentades.

  • Posteriorment, totes les persones inscrites rebran instruccions per formalitzar el pagament dels bitllets d’avió.
  • Per qualsevol dubte o aclariment, es pot contactar directament amb la Delegació del Laïcat al mail especificat al punt anterior o bé telefonant al 971 213 100 (Jaume Martorell)
  • Més informació:
    • Al web de l’Aplec https://aplecdelesperit.cat trobareu la informació detallada sobre aquest esdeveniment: horaris, programa, activitats, etc. També hi podeu trobar un interessant material per a animadors, que consisteix en unes fitxes catequètiques pensades per ajudar els adolescents i joves a aprofundir, entendre i preparar-se convenientment per viure l’Aplec amb sentit i profunditat.

Desitjant que aquesta proposta sigui molt ben acollida entre els vostres adolescents i joves de tal manera que molts s’animin a participar-hi, m’acomiad tot demanant la vostra pregària pels fruits de l’Aplec. Tant de bo el Senyor faci d’aquesta trobada una gran experiència de fe, de comunió i d’alegria per a tots.

 

Rebeu una cordial salutació,

Jaume Martorell i Adrover

Delegat diocesà del Laïcat

 

Carta Diòcesi APLEC 2018