III Jornada Interdiocesana de Pastoral Juvenil: “Cridats a deixar un món millor”

El passat dissabte 18 de febrer, una seixantena d’animadors de la fe de tots els bisbats de Catalunya i Mallorca es van reunir a l’alberg Inout de Barcelona per celebrar la III Jornada Interdiocesana de Pastoral Juvenil organitzada pel Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ).

Aquest any la jornada es va dedicar a reflexionar sobre l’ecologia, el respecte a la creació i les aplicacions pràctiques per a la pastoral amb joves que es desprenen de l’exhortació del Papa Francesc “Laudato si” sobre la cura de la casa comuna.

El treball en grup, diversos tallers i experiències sobre Natura i Espiritualitat, els Minyons Escoltes, el Raid Goum o el Camí Ignasià i sobretot una apassionant xerrada de l’aventurer ecologista Albert Bosch van ajudar als participants a situar i a tenir més present la qüestió de la cura i respecte per tot el creat en el treball pastoral amb adolescents i joves.

Per finalitzar, i a manera de concrecions pràctiques, es va fer entrega d’una senzilla guia del cristià ecològic, consistent en un recull de quinze cites extretes de la Laudato Si del papa Francesc.