Un miler de persones descobreixen la possibilitat de viure la fe a les seves llars en la trobada de la catequesi de famílies

La jornada s’ha celebrat enguany a Inca i ha comptat amb xerrades formatives per als pares i jocs catequètics per als infants.

La ciutat d’Inca va viure el passat diumenge un ambient molt especial. Prop de 1.000 persones, entre adults i infants, es traslladaren a la capital del Raiguer per a participar a la trobada de la catequesi de famílies. Una jornada de germanor en la qual els pares i nins que participen en aquesta nova modalitat de catequesi pogueren compartir la seva experiència amb famílies que fan el mateix camí en altres parròquies de Mallorca.

Els pares escoltaren el testimoni de dues famílies que viuen la fe de forma quotidiana dins les seves llars. Juanjo Fernández i la seva dona Núria explicaren als pares de primer any de catequesi el mètode que han ideat per pregar els seus fills. Es la “pregària a la porta”, una petita oració que inventaven cada dia a partir d’objectes o imatges quotidians com fotografies, jeroglífics o joguines, que penjaven a la porta de casa per resar-la tots junts abans de sortir. Per la seva banda, els pares de segon pogueren descobrir la importància de trobar espais de silenci i de comunicació dins la família per a poder iniciar un camí de fe. En aquest cas, a través de les dinàmiques que els varen presentar Lluís López i la seva esposa Cristina.

Mentrestant, els infants participaren en una gimcana inspirada en la carta pastoral del Bisbe, “Església en sortida”. Així, a través dels jocs, hagueren de tenir cura de persones malaltes o soles i aprengueren a compartir. Les xerrades i dinàmiques es dugueren a terme als col·legis de La Salle i de la Puresa i, posteriorment, pares i infants es desplaçaren a l’església de Santa Maria La Major per participar a una multitudinària eucaristia presidida pel Bisbe Xavier Salinas. La jornada acabà amb un dinar de germanor al pati de La Salle.