JORNADA DE FORMACIÓ DE CATEQUISTES.

MÉS DE 400 PERSONES HAN PARTICIPAT A LA JORNADA DE FORMACIÓ DE CATEQUISTES.                                                                                                                                

Enguany hem estat molts. Ni tant sols varen bastar les carpetes que s’havien preparat. Més de 400 catequistes i mestres varem omplir el Seminari Nou el passat dissabte 5 d’octubre per escoltar la conferència del doctor en Filosofia i Teologia Francesc Torralba. Ens venia a parlar d’un tipus d’intel·ligència, la intel·ligència espiritual, que el cristianisme fa segles que reconeix però que és important reflexionar-hi en una societat que esquiva qualsevol trascendència.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 El doctor Torralba ens va explicar que aquesta intel·ligència és la que ens capacita per meditar, estar plenament atents a la realitat, gaudir de la bellesa, agrair els dons que em rebut i fer-nos preguntes sobre el Misteri de la nostra vida i de Déu. És una facultat que tenim tots els éssers humans però que no es desenvolupa si no és estimulada. Per això va convidar a catequistes i educadors a crear el clima propici per a fer brotar aquesta intel·ligència en aquells infants que reben per primera vegada l’anunci de l’Evangeli. Per poder donar un tassó d’aigua –una proposta cristiana a la vida- primer l’infant o jove ha de tenir sed –tenir aquestes preguntes despertes- perquè si no l’anunci no és útil i no fructifica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I com es pot desenvolupar aquesta intel·ligència?, li vàrem demanar. El doctor Torralba ens va donar algunes pistes: recollir les seves preguntes per llançar-los sempre més enllà i començar a crear ambits de silenci amb els quals es puguin iniciar en la trobar amb Déu. A més ha editat alguns llibres, disponibles ja a les llibreries, pels que estiguin interessats en aprofundir-hi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hem de dir que el nostre Bisbe, Xavier Salinas, ens va voler acompanyar durant tota la trobada. I el dematí va acabar amb la cerimònia d’enviament en la qual el Bisbe ens va animar am continuar amb la tasca de proclamar l’Evangeli. Convé recordar sempre les seves paraules:  “sense evangelització no existeix l’Església”. Aquest és el nostre repte i el nostre goig per a aquest curs que ara comença.

Mes fotos