Salutació a tots els catequistes

Estimats catequistes:
Sé que a molts ja vos ha arribat la noticia… i vos agraesc tots els missatges de coratge i d’agraïment per aquesta nova tasca que el Sr. Bisbe m’ha encomanat de la vicaria episcopal per a l’evangelització. No vos puc negar que tenc algunes pors i estones estic un poc assustat… però segurament és perquè no m’acab de fiar de les meves forces que son limitades com tots. Així, pot ser una gran oportunitat per fiar-me de l’equip episcopal i de tots els que están en el camp de l’evangelització. No sé massa bé en què consistirà la meva missió, però segurament va en la línea de l’animació. Animar l’evangelització… no crec que sigui una feina massa de despatx, gràcies a Déu, perquè no estic fet per això. Supòs que passarà per la trobada, per la relació, per el recolzament a tants que estau en aquest camp. Aquests dies pensava que aquest nou servei és sobretot un “servei per a la comunió”. Hem de cercar junts el camí.
Estones pens que estam en ple èxode, en ple desert. Ho he comentat altres vegades. Cal cercar i intuir camins per arribar a la terra promesa, però en el desert no hi ha camins, és difícil l’orientació. L’important és sebre què o qui cercam i amb qui caminam… Estones el Poble d’Isarael enyorava les cebes d’Egipte. I què no n’enyoram noltros? Però hem de fer camí. El Sínode de l’Evangelització, en el seu missatge al Poble de Déu parla de que per l’Evangelització és fonamental dues coses: la contemplació i estar devora als pobres… experiencia de Déu, i compassió… per aquí ens anima el Papa Francesc, per aquí cal caminar junts per a l’evangelització. Cerquem el diàleg, cerquem junts a Déu, i obrim camins per anunciar l’Evangeli.
Un capellà molt estimat me deia: “tranquil, tots empenyem el carro”… i és això, en aquest carro hi som tots… compt amb voltros i comptau amb mi… junts, amb el Senyor que ens dóna força i esperança.
També volia aprofitar per donar-vos algunes informacions. En primer lloc, de moment continuu com a delegat de catequesi. Ja he advertit a l’equip, que ens caldrà delegar més… però hi ha un bon equip, me’n fio molt…
L’altre informació és recordar-vos que dia 5 tenim una jornada de formació per a catequistes amb en Francesc Torralba. Serà massa! Valdrà molt la pena. Cal avisar a Secretaria de Pastoral, per calcular els números. Ja ho sabeu. També vaig avisar als coordinadors/es que necessitam mans per preparar-ho. Per això ens trobarem dia 3 d’octubre horabaixa al Seminari Nou. Però també vos volia comunicar que per a la trobada demanarem una col·laboració de 2€ per persona. Si algú no pot aportar-ho: cap problema! faltaría! però tots els qui pugueu ens ajudareu a pagar les despeses. Gràcies anticipades.
També vos volia informar que aquesta semana començarà la formació de catequistes a Palma. La formació que fa referencia a la catequesi infantil. La farem a les parròquies de Corpus i Sant Josep Obrer. Dia 24 de setembre tendrem la primera trobada per la catequesi de segon a les 19:00, a la parroquia de Sant Josep Obrer. Dia 25 de setembre tendrem la primera trobada de la catequesi del primer any, a les 19:00 a la parroquia de Corpus. La formació será amb na Marga Requejo i amb mi mateix.
La formació a Inca començarà dia 10 d’octubre a les 18:30 hores als locals de Santa Maria la Major, amb en Bernat Forteza.
Les altres propostes de formació les trobareu al calendari que donarem a la jornada.
La semana que ve, un bon grapat de catequistes anirem a Roma, a la peregrinació mundial de catequistes. Anirem a venerar les tombes de Pere i Pau en nom de tots vosaltres. Vos hi tendrem molt presents, a vosaltres i tots els nins, joves, famílies i adults de la catequesi.
Abraçada de cor. Gràcies per tant… Fins prest
Toni Vadell Ferrer
Delegat de catequesi